SADNICE JABUKE

JONAGOLD
Sazreva sredinom septembra. Dobro podnosi zimske mrazeve I umereno je osetljiv na gljivične bolesti.Plod je krupan,zeleno žut sa prugastim crvenilom.

PODLOGA: M-26
AJDARED
Sazreva u drugoj polovini septembra. Osetljiva je na pepelnicu a tolerantna na čađavu krastavost. Najrodnija sorta u nasim uslovima. Plod je krupan.

PODLOGA: M-9, MM-106
GRENI SMIT
Sazreva u drugoj polovini oktobra. Važi za veoma otpornu jabuku i može se čuvati i do 6 meseci. Plod je krupan,izrazito zelene boje,kiseo i sočan

PODLOGA: M-9, M-26
GALA
Sazreva sredinom septembra. Gala je relativno otporna na mrazeve.Plod je okrukao I srednje krupan hrskav sa narandzasto crvenom dopunskom bojom.

PODLOGA: M-9, M-26
ZLATNI DELIŠES
Bere se u drugoj polovini septembra. Plodovi se u hladnjači čuvaju do kraja maja. Diploidna je i umereno bujna sorta. Cveta srednje pozno i dugo. Pogodan je za gajenje u plantažnim zasadima.

PODLOGA: M-9, MM-106
RAJDERS
Vreme zrenja je sredina septembra.Srednje bujno stablo, srednje rana epoha cvetanja i može da se koristi kao dobar oprašivač za mnoge sorte.

PODLOGA: M-9, M-26
CRVENI DELIŠES
Plodovi su krupni do vrlo krupni,boja Slamasto žuta, pokrivena crvenom bojom do tamno crvene boje u punoj zrelosti,sočna, slatka i aromatična,bere se u prvoj polovini septembra,a plodovi se mogu čuvati do aprila

PODLOGA: MM-106
MUCU
Bere se krajem septembra, a u hladnjači čuva do aprila. Triploidna je sorta i bujna. Osetljiv je prema zimskim mrazevima. Rano prorodi. Obilno rađa. Plod je krupan, do veoma krupan, vrlo sličan zlatnom delišesu.

PODLOGA: M-9, M-26
RED ČIF
Vreme zrenja je sredinom septembra.Zvonolikog je oblika, slabije bujnosti i nešto slabije arome. Ima visoku rodnost.

PODLOGA: MM-106
BREBURN
Braeburn je jedna od prvih dvobojnih sorti. Hrskava je, nije tvrda i vrlo je sočna. Ukus je oštar i osvježavajući, ali sa dobro izbalansiranim šećerima. Dozreva u drugoj polovini oktobra.

PODLOGA: MM-106
JONAGORED
Vreme zrenja je sredinom septembra. Veoma je sličan Jonagold voćnim sadnicama ali daje mnogo veće plodove.Meso je svetlo žuto , slatko i ukusno.Rađa obilno.

PODLOGA: M-9, M-106
GLOSTER
Plod je krupan do vrlo krupan, zarubljeno kupastog oblika. Boje je svetlo zelene , a dopunska je jednolično crvena. Slatko-blago nakiselog aromatičnog ukusa. Sazreva početkom septembra.

PODLOGA: M-9, M-26
NASLOVNA
KONTAKT
KAKO DO NAS
GALERIJA
VOĆNE SADNICE
JABUKE
KRUŠKE
ŠLJIVE
BRESKVE
KAJSIJE
NEKTARINE
DUNJE
VIŠNJE
TREŠNJE
MUŠMULE
ORAH
LEŠNIK
LOZNI KALEMOVI
Vinske sorte
Stone sorte
POZOVITE NAS
Tel:
037/3875-221
063/84-83-291
062/429-533